Maddy

Door Marc H op donderdag 20 april 2017 23:59 - Reacties (12)
Categorie: -, Views: 1.940

Ik wist dat deze dag ging komen. Maddy, door mij ook wel Muppet, Mup of Mevrouw Muppenstein genoemd als ze weer eens wat deed wat niet mocht, was drie a vier keer per week mijn wandelmaatje, een American Bulldog teef, die al veel te lang in het asiel zat. Hoeveel kans maakt een negen jaar oude ‘klapkaak’, met een flinke rugzak, terwijl er veel meer honden van haar type en meestal veel jonger in het asiel zitten.

Toen ik haar leerde kennen was ze een onzekere hond die uitviel naar vrijwel alles dat vier poten had. Maar al snel kreeg ik door dat ze gewoon bang was, haar agressiviteit kwam uit angst. In het begin schrok ze veel en moest je oppassen, tijdens het wandelen even aanraken was geen goed idee, want dat vond ze duidelijk niet leuk. Maar zelfs tijdens de eerste wandelingen vond ze het wel fijn om bij je te zitten of te liggen en als je dan wat te eten bij je had, was het helemaal feest.
Omdat ik vaak met haar wandelde leerde ze mij, en mensen, vertrouwen. In plaats hard blaffend uitvallen naar andere honden zocht ze steun bij mij. Bepaalde honden moest ze echt niet, en daar bleef ze agressief tegen doen, maar hee, ik mag ook niet iedereen. Maar ze werd wel socialer naar andere honden.

Een andere vrijwilliger ging met haar op cursus, waar ze voor slaagde. Buiten kon ik na verloop van tijd echt met haar gaan spelen, het leukste vond ze om haar buik gekriebeld te krijgen, terwijl ze naar je handen hapte. Dat happen deed ze heel voorzichtig en zacht. Ze heeft mij nooit gebeten in de honderden keren dat ze in mijn handen gehapt heeft. Een snackje voor de helft in je hand houden was geen probleem, zachtjes knabbelde ze dan alles wat ze kon pakken eraf, om je daarna aan te gaan zitten kijken of met haar voorpoot op je hand te krabbelen, om maar aan te geven dat ze de rest ook echt wilde hebben.

Een keer heeft ze mij een bloedlip geslagen. We zaten in het gras en zij zat, zoals gewoonlijk, onder mijn linkerarm. Ik kriebelde haar achter haar oren en boog iets voorover, waarom, geen idee, terwijl zij het een goed idee vond om met haar kop omhoog te gaan, om aan mijn gezicht te snuffelen, tegen mijn gezicht aan. Amerikaanse Bullen hebben een hard hoofd, volgens mij merkte ze er weinig van. Ik wel, twee dagen had ik een dikke lip.

Vandaag was het de laatste wandeling met haar. Ik heb Maddy meegenomen naar haar favoriete plekjes, lekker veel snacks gevend. Ik heb uitgerekend dat ik zo’n 250 wandelingen met haar gemaakt heb. Op een grasveld vlakbij het asiel heb ik haar een knuffel gegeven en met een brok in mijn keel heb ik voor het laatst haar buik gekieteld. Ik heb geen idee hoeveel, maar ik ga haar zeker missen.

https://fotostek.nl/zooi/maddyblog.jpg

Zaterdag wordt ze opgehaald door haar nieuwe bazen. Ik heb haar de opdracht meegegeven dat ze niet altijd naar hun moet luisteren, want dat deed ze bij mij ook niet.

‘Mevrouw Muppenstein, ik wens je veel plezier toe in de rest van je leven en als het even kan, stuur eens een whatsappje.’

Vodafone

Door Marc H op maandag 10 april 2017 21:01 - Reacties (16)
Categorie: -, Views: 1.915

Vodafone, krijg je zaken eens op orde, Een foute factuur mag niet zoveel problemen opleveren.

Mijn Vodafone abonnement was weer eens aan verlenging toe, hoera!
Op vier maart de beslissing genomen en een Huawei P10 Lite besteld, samen met mijn verlenging. Het toestel stond in Pre-order, dus het werd wachten.

Na ruim drie weken, op Vrijdag 31 maart ont vang ik twee mailtjes van Vodafone. De eerste “Goed nieuws: je bestelling is onderweg” en de tweede “Dit is je rekening” met als bijlage mijn factuur.
Op die vrijdagavond, ga ik alvast even mijn toestel registreren bij de Huawei Vip Service. Ik open weer de factuur omdat daar mijn IMEI nummer al vermeld staat. Toen viel mij iets op, de factuur stond Leveringsdatum / Factuurdatum: 06 maart 2017. Terwijl de leveringsdatum 31 Maart of 1 April moest zijn. Toen begon het, ik belde om 19:40 met de helpdesk.

Ik wandelde door het menu heen en kreeg redelijk snel iemand van de helpdesk te spreken. Ik moest iemand hebben van een andere afdeling, maar die waren in gesprek. Zij ging mij doorverbinden. Na ruim twintig minuten in de wacht te hebben gestaan kreeg ik een andere helpdeskmedewerker aan de lijn, de betreffende afdeling was om 20:00 naar huis gegaan, zonder mijn telefoontje af te handelen. Tig maal excuses, maar morgen, zaterdag, kon ik zeker geholpen worden.

Tegen beter weten in belde ik op zaterdag, om 11:13 weer naar de helpdesk. Nee, natuurlijk werkte die afdeling niet op zaterdag. Maar als ik maandag naar 0800-0560 opties 1 en 2 zou bellen dan zouden ze dat kunnen oplossen. Met excuses en een prettig weekend was de tweede poging om een foute factuur gecorrigeerd te krijgen voorbij.

Het enige goede nieuws, mijn nieuwe telefoon met een nieuwe simkaart werd gebracht.

Maandag, 10:33. Poging nummer drie. ‘Helaas zijn al onze medewerkers in gesprek. Beep Beep.’ Na ruim twintig(!) minuten dit hebben moeten aanhoren zou ik dus de juiste persoon aan de lijn moeten krijgen, maar helaas. Weer het verhaal verteld. Zij zag inderdaad dat deze datum niet klopte, maar ook zij kon het niet aanpassen. En ook kon ze mij niet doorverbinden. Ik moest 0800-0560 met drie keer optie 1 hebben.

Poging nummer vier. 0800-0560 met drie keer optie 1 gebeld. Je raad het al, ‘Helaas zijn al onze medewerkers in gesprek. Beep Beep.’ En weer mocht ik zo’n 20 minuten van dit bandje ‘genieten’. Voor de zoveelste keer weer het probleem uitgelegd. Tegen die tijd had ik een soepel lopend verhaal wat ik foutloos kon opzeggen, samen met mijn klantnummer en de laatste vier cijfers van mijn bankrekeningnummer. Ook zij kon het probleem niet oplossen, maar zij ging een call maken, die binnen vijf dagen zou worden afgehandeld.

Totale gespreksduur: 33:13 (vr) + 7:43(za) + 27:00 (ma gesprek 1)+38:15(ma, gesprek 2): 1 uur 46 min 11 seconden, waarvan grotendeels in de wacht gestaan, ik schat tussen de 75 en 80 procent.

En hoe het toestel bevalt? Tot op heden prima. Na meer dan een uur aan de lijn gehangen te hebben met Vodafone is de accu nog steeds boven de 90 procent 

Update Maandag 10 April:
Het is nu een week nadat er een call is aangemaakt, en bijna zoals ik verwachtte, nog steeds geen bericht. Dus maar weer eens met Vodafone gebeld. Ze blijken de factuur niet aan te kunnen passen?? Iemand heeft de call gesloten, zonder mij op de hoogte te stellen. Fijn.

Dus maar eens de Facebook pagina van Vodafone geprobeerd. Dit verhaal hierboven achtergelaten.

Ik kreeg een berichtje of ik even een persoonlijk berichtje kon sturen met wat identificerende gegevens, zodat ze er naar konden kijken, wat ik gedaan heb.

Even later kreeg ik weer bericht terug: '"Bedankt voor het sturen van je gegevens, Marc. Ik zie in ons systeem dat op 7 april een verzoek is aangemaakt betreffende dit probleem. De afdeling die deze verzoeken behandeld heeft dit verzoek vandaag afgewezen met de mededeling dat zij geen wijzigingen kunnen doorvoeren op de pakbon, dus de besteldatum is niet te wijzigen 😞. Wat je wel zou kunnen doen is contact opnemen met Huawei of zij hier een oplossing voor weten. Mogelijk kun je hun voorzien van de track & trace gegevens en de email waarin wij aangeven dat je toestel pas op 1 april bezorgd is. Wij kunnen spijtig genoeg geen besteldatum wijzigen.
Indien Huawei niet mee wilt werken hieraan is de enige optie nog het annuleren van je bestelling, dus retour sturen en eventueel opnieuw bestellen zodat je de volledige service periode ontvangt van Huawei Vip service. Namens Vodafone excuses voor het ongemak. "

Samengevat in twee woorden: Probleem afschuiven.

En het betreft geen pakbon, maar een factuur.

Helaas voor Vodafone is het wettelijk verplicht om op een factuur een correcte datum te vermelden, wat ze niet gedaan hebben. Maar daar schijnen ze geen boodschap aan te hebben.
(https://www.belastingdien...factuureisen/factuureisen)

Morgen maar het abonnement opzeggen en alles terugsturen.